0 Läs mer >>
Idag gick jag och min kära syster en sju timmar lång kurs i kampsporten Kravmaga. Att ha fått kunskap och erfarenhet kring detta är en riktig förmån, men även något som alla kvinnor borde ha rätt till att få göra! 

När jag kom dit imorse var jag feg och rädd för smärta. Men när jag gick därifrån höll jag huvudet högt. Stolt över den fighter spirit som finns inom mig och över den fighter jag kan vara. Om något händer ska jag vara beredd!



Im gonna fight for my...

0 Läs mer >>




Last night was such a...

0 Läs mer >>




Farligt gott

0 Läs mer >>










Family night

0 Läs mer >>







Tentan är skriven och...

0 Läs mer >>


Mirror, mirror in my ...

0 Läs mer >>
Tredje natten i rad. Varför kan jag inte gå vidare?

Måste sluta drömma

0 Läs mer >>
Has "I'll call you" turned into "I'll ad you on Facebook"?


Har internet och sociala medier tagit över våra liv så pass mycket  att vi inte längre vet hur vi ska bete oss i sociala sammanhang? Förlitar vi oss på tekniken eller tar vi vår tillflykt till den? Jag vet att jag gör det sista. Om det verkliga livet blir för jobbigt kopplar jag upp mig själv och mina tankar till den digitala världen. Denna värld som bara är en illusion och dessutom en sämre version av verkligheten. En värld där komplex och ideal styr över våra liv, där bekräftelsebrunnar sinar och fylls på.

Trots att jag är medveten om allt detta hindrar jag inte mig själv från att ständigt vara uppkopplad. Från att hela tiden hänga med i de senaste rubrikerna, de senaste trenderna och de senaste skandalerna som gamla skolkompisar orsakat.

Är det så att vi har glömt hur man interagerar i sociala samspel? Har vi tappat förmågan att älska våra verkliga liv? Jag vill inte tro det, men jag vet att jag är fast i fällan och jag har svårt att existera utan internet.

"Titta inte på TV för mycket, då får du fyrkantiga ögon!" 
Inga problem, mina ögonbollar snurrar runt i ljusets hastighet för att jag streamar så mycket. Så jag behåller ju min runda ögomform ändå.

"Det var bra att man inte hade mobiltelefoner när vi var unga. Det var mycket mer spännande att ses och bestämma tid i förväg!"
Men gamle gubben, ,man behöver ju inte ens använda mobilen idag! Skicka bara iväg en inbox på Facebook så är det klart...
Vad vill jag säga med denna minikrönika i min obetydliga lilla blogg?Jo, först och främst skriver jag detta för att jag vill berätta för mig själv hur läget ser ut- det är mycket lättare att förstå när man sätter ord på sina tankekaruseller. Jag blir lite rädd över den digitala världens makt över oss, samtidigt som den fascinerar mig något oerhört. Min lillebror har nyss fått en diagnos som bekräftar hans svårigheter med socialt samspel och delaktighet. Den tanke som genast slår mig är hur han, som redan har det svårt i sociala situationer, ska kunna lära sig att förstå det samspel som knappt existerar längre? Vi lägger våra liv i teknikens händer helt enkelt och så fort minsta problem uppstår googlar vi fram lösningen på det i stället för att tänka ut den själva.  När man träffar en ny person byter man inte längre nummer med varandra, utan säger: "jag lägger till dig på facebook" och tänker att man kan gömma sig där, i den illusionen, bakom sin alldeles perfekta profilbild. 

...Kanske lägger man inte ens till denna nya kontakt i sin vänlista utan väntar på att allt ska rinna ut i sanden. Du har nu svikit verkligheten och lagt dig ner framför storebror Internets fötter. Du vill inte vara där men ändå kysser du hans tår.

SATC style

0 Läs mer >>


Måste sluta tänka så mycket. På andra. Och börja tänka mer på mig själv och prioritera mig själv högst.  Alla andras lycka ska inte ske på min bekostnad.

Gotta be ego

0 Läs mer >>
Fan vad jag hatar livet just nu. D & F ska flytta ihop. Fattar ingentig. Det skulle varit vi.  Hatar män. Vill aldrig mer bli kär

Speaking of truth

0 Läs mer >>







Smile to the world, d...